Hamsterywhitevillage.jouwweb.nl
Home » 3-potige Diablo

3-potige Diablo

In onze hamstery is op 27 februari 2011 in het nestje van Sjoert en Minnie een mannetje geboren die maar 3 pootjes heeft.

Blijkbaar is er iets niet goed gegaan bij de geboorte,hij miste een gedeelte van zijn linker voorpootje.

Waarschijnlijk heeft hij niet goed gelegen bij de bevalling of is er iets anders niet goed gegaan bij de bevalling.

                                                   

Op de foto ligt hij bovenop zijn broers en zussen.->>>>

 

Toen ik dit opmerkte heb ik direct besloten om hem te houden. ik wou ervaring opdoen bij een hamster met 3 pootjes. Ik heb direct geprobeerd om informatie op te zoeken op het internet over een hamster met 3 pootjes.

Er was niet veel te vinden en als er informatie was ging dat over hamsters die een achterpootje miste.

 

Hij heeft altijd een beetje achtergelopen bij zijn nestgenoten.

Zijn andere 6 nestgenoten hadden natuurlijk wel 2 voorpootjes

en waren daardoor sterker en konden daardoor ook beter drinken bij hun moeder.

 

 <<

 

 

Na 4 weken is hij in zijn eigen mini duna gegaan met een plateau. Hij kon zich prima redden. Hij kon goed klimmen, rennen in zijn radje en als hij los mocht lopen rende hij nest zo hard als een hamster met 4 pootjes.

Omdat hij het voer niet goed kon vasthouden kreeg hij altijd gepelde zonnebloempotjes, pinda's, meelwormen en geperste hamsterbrokken.

Hier is hij 3 maanden oud --->>>

 

 

 


Maar toen hij 9-10 maanden oud was, viel hij erg af (hij was altijd tegen de 50 gram en was nu nog 40 gram).

Dus toen heb ik hem eens in de bek gekeken en bleek dat zijn boventanden waren doorgegroeid en dat zijn ondertanden uit elkaar stonden. Ik heb zijn tandjes geknipt met een nagelstangetje en heb hem brinta met kattenmelk gegeven. Hierdoor kwam hij erg snel aan en alles ging weer goed.

Nu krijgt hij elke dag een portie brinta, gewoon hamstervoer met veel gepelde zonnebloempitjes, pinda's, geweekte hamsterbrokken en yoghurtdrops (zijn favoriet)

 

Op dit moment weegt hij tussen de 36-38 gram en begint hij al een erg oud mannetje te lijken. Elke woensdag als ik zijn bak verschoon worden zijn tandjes ook geknipt met een nagelschaartje.

 

Diablo, 17 juli 2012

 

Hier zijn een paar tips waar je rekening moet houden als je een hamster hebt met 1 voorpootje.

 

Voer:

Omdat het voer niet goed vast te houden is kun je hem geweekte hamsterbrokken geven of brinta (als je hamster erg is afgevallen)

 

Radje:

Ik gebruik een radje met opstaande randje, zodat ze meer grip hebben.

 

Plateau of verhoging in kooi:

Als de hamster iets ouder wordt kan hij niet meer zo goed klimmen want daar gebruiken ze toch allebei hun voorpootjes voor(bij mij ging het plateau eruit toen hij ongeveer een jaar was)

 

Tanden:

De tanden van een hamster met 1 voorpootje moet je goed in de gaten houden. De kant waar hij geen voorpoot heeft groeit bij mij de tand door. Deze knip ik met een nageltangetje. Als je dit niet zelf durft dan kun je naar de dierenarts gaan en het door hem laten doen, hou er wel rekening mee dat dit waarschijnlijk elke week moet gebeuren.

 

Diablo is op 4 februari 2013 overleden, op 3 weken na was hij 2 jaar geworden.