Hamsterywhitevillage.jouwweb.nl
Home » Informatie » Nieuwe hamster !!

Nieuwe hamster!!!!

 

Je hebt een nieuwe hamster gekocht.

En na een reis in de auto kom je thuis en kun je de hamster het beste in zijn nieuwe hokje zetten, die goed schoongemaakt is en voldoende is ingericht. De hamster zal het hok gaan verkennen.

Is de hamster van de autorit van slag geef hem/haar een dagje rust zodat de hamster kan wennen aan zijn nieuwe hok en omgeving.

De volgende dag kun je de hamster lokken met een zonnepitje, ze zijn nieuwsgierig genoeg om dit aan te nemen. Ze vinden dit namelijk erg lekker. Je kunt proberen de hamster eruit te pakken, ga met je hele hand over de hamster heen en pak hem op. Het lukt niet altijd direct de eerste keer. Of je kunt een kommetje maken met je 2 handen.

De hamster kan ook aan je handen gaan knabbelen (dit is geen bijten). Ik noem het het proeven van de huid.  Dit doet niet zeer, hou de hamster er niet mee op dan blaas ik voorzichtig in zijn gezichtje. Maar het kan ook zijn dat je een lekker luchtje aan de handen hebt. Ik adviseer altijd even de handen te wassen voor je de hamster uit de kooi haalt.

En als de hamster nog slaapt en je wil toch graag even met hem spelen probeer hem dan te lokken met een zonnepitje komt hij niet laat hem dan lekker slapen.

Een dwerghamster is gedurende dag wel een paar keer wakker om te eten, te drinken of zijn behoefte te doen.

Het duurt ongeveer 2 weken voordat de hamster helemaal gewend is aan zijn nieuwe huisje.